Koprivnica: Rezultati akcije nadzora brzine kretanja vozila

Slika PU_KK/Vijesti/2013/08/IlustracijPUpredocnik.jpg

Jučer, 31. srpnja od 12 do 20 sata, na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica provedena je preventivno - represivna akcija „Nadzor brzine kretanja vozila .”

Foto. Pu koprivničko - križevačka 

Jučer, 31. srpnja od 12 do 20 sata, na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica provedena je  preventivno - represivna akcija „Nadzor brzine kretanja vozila .”

U akciji su ukupno utvrđena 22  prekršaja, od čega 20 prekršaja nepropisne i neprilagođene brzine, jedan prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, te prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.  

Kontrolirano je 39 vozača od čega pet vozača teretnih automobila, tri vozača motocikla i 31 vozač osobnih automobila. 
Po stupnjevima prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, najviše je sankcionirano prekoračenja brzine kretanja u naselju od 20 do 30 km/h (16 prekršaja), prekoračenja od 30 do 50 km/h (dva prekršaja), jedan prekršaj prekoračenja do 10 km/h i jedan prekršaj prekoračenja od 10 do 20 km/h. 

Najveća brzina zabilježena je u 17.10 sati u Novigradu Podravskom u Virovskoj ulici kod vozača motocikla, a iznosila je 114,6 km/h odnosno isti je prekoračio brzinu za 43,2 km/h. 

Tijekom provođenja akcije zabilježena je prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđena vozačica osobnog automobila, kod kojeg je izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 2,09 g/kg. 

Neposredno prije, ali i tijekom akcije na frekventnijim prometnicama bio je postavljen predočnik brzine koji je upozoravao vozače na brzinu kretanja.



Stranica