Koprivnica: Rezultati preventivno-represivne akcije nadzora alkoholiziranosti vozača

Slika PU_KK/Vijesti/2016/04/info.tocka.kc.jpg

Tijekom, 15./16. travnja, od 17 do 5 sati na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica provedena je akcija nadzora alkoholiziranosti vozača, mladih vozača i biciklista.  

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Tijekom, 15./16. travnja, od 17 do 5 sati na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica provedena je akcija nadzora alkoholiziranosti vozača, mladih vozača i biciklista.

Tijekom akcije ukupno je kontrolirano 22 vozača, od toga jedan vozač mopeda, sedam vozača bicikala, jedan vozač traktora i 13 vozača osobnih automobila. Zabilježeno je osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, četiri tehničke neispravnosti vozila, jedno neregistrirano vozilo, tri prekršaja ne nošenja osobne iskaznice, prekršaj ne ustupanja prednosti prolaska, prekršaj neprilagođene brzine kretanja, prekršaj ne nošenje vozačke dozvole te četiri ostala prekršaja. Iz prometa je isključeno osam vozača. Tijekom akcije jedan vozač je zadržan u posebnim prostorijama policije do otrježnjenja. Za vrijeme akcije održana je info točka u Koprivnici na Trgu slobode, na temu mladi vozači biciklisti i alkohol u prometu. 

Najveća koncentracija alkohola od 2,76 promila, zabilježena je u petak, 15. travnja, u 19.05 sati u Hlebinama, kod 50 – godišnjeg vozača bicikla. 

Kontrolirano je pet mladih vozača koji nisu zatečeni u činjenju prometnih prekršaja. Za vrijeme akcije kontrolirano je i sedam vozača bicikala kod kojih je utvrđeno 11 prekršaja od toga četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, tri prekršaja tehničke neispravnosti vozila, tri ne nošenja osobne iskaznice i jedan ostali prekršaj. 

Za vrijeme akcije  zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene. U jednoj prometnoj nesreći sudjelovala je mlada vozačica bicikla kojoj je očitana koncentracija alkohola od 0,39 promila te jedan mladi vozač osobnog automobila koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,28 promila.



Stranica