Koprivnica: Trovanje plinom

Slika /ikone/auto.1.png

U ponedjeljak, 4. veljače, u večernjim satima u Koprivnici došlo je do trovanja ugljičnim monoksidom 15 – godišnjakinje


Foto: Ilustracija
 

U ponedjeljak, 4. veljače, u večernjim satima u Koprivnici došlo je do trovanja ugljičnim monoksidom 15 – godišnjakinje. Po zaprimanju liječničke dokumentacije biti će poznata kvalifikacija ozljeda. Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dostaviti će izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Dobro je podsjetiti

Dolaskom hladnijih dana i nižih temperatura započinje sezona grijanja stambenih, poslovnih i gospodarskih prostora što povećava opasnost od požara, eksplozija i trovanja ugljičnim monoksidom (CO).

Kako bi se izbjegli takvi tragični događaji, plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) potrebno je obavezno servisirati jednom godišnje i to od strane ovlaštenih stručnih servisera jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Potrebno je da ovlašteni dimnjačar pregleda i očisti sve dimnjake prije sezone loženja, a kasnije u rokovima koji su određeni  gradskim ili općinskim odlukama. O rokovima čišćenja pitajte svog dimnjačara. Izvanredne preglede i čišćenje dimnjaka potrebno je učiniti prilikom svake promjene uređaja za loženje ili promjene goriva.

 Zapamtite, samo ispravno izveden, pregledan i očišćen sustav grijanja je onaj koji se može koristiti na siguran i pouzdan način.



Stranica