Koprivnica: U povodu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti i Dani sigurnosti u prometu održana info točka

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2020/09/mobilnost.1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Građanima je ukazano na važnost tehničke ispravnosti bicikala i pravilnog sudjelovanja biciklista u prometu

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 22. rujna,  Odsjek za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke u sklopu Roadpol Safety Days – Roadpol - Dani sigurnosti u prometu i obilježavanja Europskog dana mobilnosti održao je info-točku u Koprivnici, dok su policijski službenici Policijske postaje Koprivnica vršili registraciju bicikala.
 
Tom prilikom građanima je ukazano na važnost tehničke ispravnosti bicikala i pravilnog sudjelovanja biciklista u prometu s naglaskom na korištenje  reflektirajućih materijala u prometu tijekom prometovanja noću i uvjetima smanjene vidljivosti, opasnostima korištenja mobitela tijekom vožnje, korištenju postojećih biciklističkih staza i traka te načinu uključivanja biciklom u promet.
 
Građanima su uručeni prigodni letci Roadpol Safety days – Dani sigurnosti u prometu pod motom „Ostani živ i spasi živote drugih“, kao i preventivni materijali namijenjeni za veću sigurnost biciklista (reflektirajuće trake za ruke, reflektirajući privjesci, reflektirajuće navlake za žbice bicikla i navlake za sjedalo bicikla).
 

Stranica