Koprivnica: Učenici posjetili Policijsku upravu

Slika PU_KK/Vijesti/2014/12/Oprema oduševila djecu.jpg

Foto; Pu koprivničko-križevačka 

U petak, 12. prosinca 2014. godine tri druga razreda Osnovne škole A.Nemčić Gostovinski iz Koprivnice posjetili su Policijsku upravu koprivničko-križevačku. Svrha posjete bila je upoznavanje sa prostorijama, tehnikom, radom i samim zanimanjem policijskih službenika.

Na njima prihvatljiv način upoznati su s djelovanjem Interventne jedinice policije te im je prezentirana oprema i tehnika koju policijski službenici Jedinice koriste tijekom redovnih zadaća.  Djecu se najviše dojmila oprema ronioca i vježba koju su prezentirali policijski službenici.

Također, djeci je uprizoren rad policijskog službenika vodiča službenog psa i službenog policijskog psa za detekciju droga.

Nadalje, učenici su obišli prostore Policijske uprave koje policijski službenici koriste tijekom svakodnevnog rada, te su im prezentirana službena vozila.

Posebna pozornost našim malim prijateljima skrenuta je glede nadolazećih blagdana, kada se često kupuju i koriste razna pirotehnička sredstva. Djeca su upozorena da ne diraju, ne kupuju i ne koriste ista kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Na kraju posjeta, edukacije i druženja,  dogovoren je ponovni susret u proljeće, te su djeca darivana promidžbenim materijalom Policijske uprave koprivničko-križevačke.



Stranica