Kriminalitet: Krađa i Prijetnje

Slika /ikone/grb na rukavu.jpg
Foto: Ilustracija

Krađa
 
Unazad godinu dana, na Šoderici nepoznati počinitelj je iz kamp kućice otuđio dva akumulatora, plinsku bocu i druge predmete, oštetivši vlasnika za više stotina eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim predmetima.
 
Prijetnje
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 56-godišnjak sa šireg đurđevačkog područja prijetio gestikulacijom rukama i pokazujući nož oštećenom 26-godišnjaku da će ugroziti njegov život.
Također, osumnjičeni je nedozvoljeno posjedovao zračnu pušku. Puška je oduzeta, a protiv osumnjičenika je podnijeto posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, te je predan pritvorskom nadzorniku.  
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičena 41-godišnjakinja s đurđevačkog područja prijetila riječima oštećenoj 70-godišnjakinji da će ugroziti njezin život.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje protiv osumnjičene je podnijeto posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu i predana je pritvorskom nadzorniku.  
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon