Kriminalitet: Krađa, prijetnja i napad na službenu osobu

Slika /ikone/krim policija.jpg

Na području Policijske uprave zabilježena su tri kaznena djela

Foto: Ilustracija

Krađa

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 21 – godišnjak sa šireg križevačkog područja u subotu, 20. lipnja otuđio traktor koji je bio parkiran u Križevcima u Koprivničkoj ulici, oštetivši vlasnika za više tisuća kuna. Osumnjičeni je naknadno zatečen u prometu da upravlja ukradenim traktorom prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola.

Protiv osumnjičenika će biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela krađe.

U ponedjeljak, 22. lipnja, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru – Stalna služba u Daruvaru doveden je 21 – godišnji vozač koji je u nedjelju, 21. lipnja,  oko 19 sati u Križevcima u Ulici Nikole Tesle upravljao ukradenim traktorom prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 2,05 promila. Vozaču je određeno zadržavanje od pet dana i predan je u zatvor u Bjelovar.   
 
Prijetnja i napad na službenu osobu
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 55 – godišnjak sa šireg koprivničkog područja, u nedjelju 21. lipnja oko 20.45 sati prijetio riječima 28 – godišnjaku i 26 – godišnjakinji da će ugroziti njihov život. Prilikom policijskog postupanja osumnjičeni je pružao otpor te radnim strojem – bagerom pokušao pregaziti policijske službenike.

Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku. 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon