Kriminalitet: Provaljeno u ugostiteljski objekt, a iz kuće otuđen novac

Slika /ikone/Provale.jpg

U protekla 24 sata zabilježena je provala u ugostiteljski objekt te krađa novca iz kuće

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata zabilježena je provala u ugostiteljski objekt te krađa novca iz kuće.

Teška krađa provaljivanjem
 
Tijekom, 16./17. listopada, u Hlebinama nepoznati počinitelj je provalio u ugostiteljski objekt, iz kojeg je otuđio novčani polog i bocu alkoholnog pića, oštetivši vlasnika za više stotina kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim predmetima.
 
Krađa
 
Jučer, 17. listopada, u popodnevnim satima u Brezovljanima nepoznati počinitelj je iz kuće otuđio novac, oštetivši vlasnika za više stotina kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim novcem.
 
Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj

Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192.
Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima.

Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav.
Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore.
 
 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon