Kriminalitet: Zabilježeno 10 kaznenih djela

Slika /ikone/krim policija.jpg

Zabilježeno 10 kaznenih djela

Foto: Ilustracija

Od 31. listopada do 4. studenoga, na području policijske uprave zabilježeno je 10 kaznenih djela.  
 
Teške krađe provaljivanjem
 
Između 10. i 31. listopada, u Hampovici u Ulici Šimuna Pandura nepoznati počinitelj je provalio u kuću u kojoj nitko ne stanuje te otuđio motornu pilu i elektromotor, oštetivši vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim predmetima.  
 
Između 28. i 31. listopada, nedaleko Virja nepoznati počinitelj je provalio u vikend objekt iz kojeg nije ništa otuđio. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.
 
U petak, 31. listopada, u Virju u Gajevoj ulici u večernjim satima nepoznati počinitelj je pokušao provaliti u obiteljsku kuću, ali je odustao. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.  
 
U petak, 31. listopada, u Križevcima u Ulici Marcela Kiepacha nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću iz koje je otuđio nakit, oštetivši vlasnicu za više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim nakitom.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20 – godišnjak sa šireg križevačkog područja u četvrtak, 31. listopada, oko 23 sata u Križevcima u Bjelovarskoj ulici u ograđenom prostoru u dva nezaključana teretna vozila ispreturao stvari, ništa ne otuđivši. Protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Krađa
 
U petak, 1. studenoga, u popodnevnim satima u Koprivnici u Ulici Josipa Vargovića nepoznati počinitelj je otuđio zaključani bicikl Scott, plave boje, oštetivši vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim biciklom.
 
Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i omogućavanje trošenja droga
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 19 – godišnjak sa šireg koprivničkog područja tijekom ove godine prodavao i davao na uživanje drogu marihuanu drugim osobama. Od osumnjičenika je oduzeto 6,05 grama droge marihuane. Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Teška tjelesna ozljeda i prijetnja
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 34 – godišnjak s koprivničkog područja u subotu, 2. studenoga, u Koprivnici u stanu, fizički napao 52 – godišnjakinju koja je zadobila teške tjelesne ozljede te joj prijetio da će ugroziti njezin život. Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku. 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon