Kriminalitet: Zabilježeno sedam kaznenih djela

Slika /ikone/policija natpis.JPG

Na području Policijske uprave zabilježeno je sedam kaznenih djela

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave zabilježeno je sedam kaznenih djela.   
 
Iznuda
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 24 – godišnjak i dvojica osumnjičenih 16 – godišnjaka sa đurđevačkog područja početkom lipnja ove godine dva puta došli u stan oštećenog 24 – godišnjaka na području Đurđevca te ga uz zastrašivanje tražili novac i bankovnu karticu. Oštećeni je uslijed straha drugi puta dao bankovnu karticu kojom su osumnjičeni na više prodajnih mjesta koristili karticu, oštetivši vlasnika za oko 800 kuna. Protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.       
 
Krađe
 
Između, 15. i 18. srpnja, u Donjem Cubincu s polja nepoznati počinitelj je otuđio  trobrazni traktorski plug, oštetivši vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim plugom.
 
U utorak, 4. kolovoza, u Križevcima u Ulici kralja Tomislava nepoznati počinitelj je iz trgovine otuđio putnu torbu u koju je stavio razne proizvode, a koju je nakon što je uočen od djelatnice trgovine odbacio u blizini trgovačkog centra, oštetivši vlasnika za oko 3.500 kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.
 
Između, 4. i 5. kolovoza, u Koprivnici u Križevačkoj ulici nepoznati počinitelj je otuđio zaključani bicikl Cube, crne boje, oštetivši vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim biciklom.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 27 – godišnjak sa šireg koprivničkog područja 24. srpnja, u večernjim satima u Koprivnici u Ulici dr. Nikole Sertića iz kuće oštećene 40 – godišnjakinje otuđio novčanik s novcem i dokumentima. Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.   
 
Oštećenje tuđe stvari
 
Između 21. srpnja i 4. kolovoza, u Prugovcu nepoznati počinitelj je na kući razbio četiri prozora, oštetivši vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.
 
Prijevara
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičena 46 – godišnjakinja s koprivničkog područja u utorak, 4. kolovoza, u Koprivnici od portira tvrtke preuzela novčanik s novcem i dokumentima oštećene 50 – godišnjakinje sa šireg križevačkog područja predstavljajući se kao njezina poznanica kojoj će vratiti novčanik, a koji novčanik je oštećena prethodno izgubila na parkiralištu tvrtke. Nakon preuzimanja novčanika s novcem, osumnjičena je novčani iznos od više stotina kuna zadržala za sebe, dok je novčanik odbacila u kontejner. Protiv osumnjičene je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.  
 

Stranica