Križevci: Biciklima sigurno u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2012/06/OkrugliStolBiciklistiKz.JPG

U prostorijama Gradske vijećnice u Križevcima, jučer je, 12. lipnja, održan okrugli stol o projektu „Biciklima sigurno u prometu“. Organizirali su ga Policijska postaja Križevci i Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Križevaca a bili su mu nazočni i predstavnici odgojno-obrazovnih institucija te Udruge biciklista Križevci.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U prostorijama Gradske vijećnice u Križevcima, jučer je, 12. lipnja, održan okrugli stol o projektu „Biciklima sigurno u prometu“. Organizirali su ga Policijska postaja Križevci i Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Križevaca a bili su mu nazočni i predstavnici odgojno-obrazovnih institucija te Udruge biciklista Križevci.

Nakon uvodnog izlaganja o projektu „Biciklima sigurno u prometu“ slijedilo je i izvješće o stanju sigurnosti u pogledu prometovanja i stradavanja biciklista.

Predstavljeno je i trenutno stanje biciklizma u Križevcima a najviše je istaknuta sigurnost ove kategorije sudionika u prometu te biciklizam s aspekta zdravog i ekološki prihvatljivog načina života.

Razgovarano je i o stanju  infrastrukture i planovima grada Križevaca u  pogledu unaprjeđenja biciklističke infrastrukture a sve preporuke s ovog okruglog stola biti će upućene nadležnim institucijama radi ostvareja lakšeg i sigurnijeg kretanja biciklista u prometu.



Stranica