Križevci: „Budimo savjesni, ne sjedajmo za upravljač pod utjecajem alkohola“

Slika PU_KK/Vijesti/2012/11/AlkKz1_300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Tijekom deset mjeseci ove godine na području Policijske postaje Križevci zabilježeno je 208 prometnih nesreća. Dvije osobe su smrtno stradale, 16 osoba je teže i 70 osoba lakže ozlijeđeno.

U 43 prometne nesreće (20,6 %) kod sudionika je utvrđena alkoholiziranost. Od ukupno 417 sudionika prometnih nesreća kod 43 sudionika (10,3 %) utvrđena je alkoholiziranost.

Da bi se ove brojke smanjile policijski službenici Policijske postaje Križevci, uoči dana tradicionalnog krštenja mošta, provode preventivnu akciju pod nazivom „Budimo savjesni, ne sjedajmo za upravljač pod utjecajem alkohola“.

Akcija će se provesti na način da će na  Strossmayerovom trgu u Križevcima, od 5. do 12. studenog, biti postavljen automobil oštećen u prometnoj nesreći. Ovaj automobil trebao bi senzibilizirati vozače na mogućnost događanja prometnih nesreća i njihovih posljedica, te odvraćati ih od vršenja prometnih prekršaja koji ih uzrokuju.

Za tu priliku osmišljen je i prigodni plakat koji je postavljen uz ovaj automobil, a na istom mjestu nalaziti će se i info točka, gdje će policijski službenici građanima davati korisne informacije.

U akciju je uključen i Grad Križevci, čiji su predstavnici omogućili postavljanje plakata i u jedan od  "citylightova" u centru grada.

Nadamo se će ova akcija polučiti dobre rezultate i postići svrhu kroz doprinos poboljšanja stanja sigurnosti cestovnog prometa.



Stranica