Križevci: Djeca učila o sigurnom sudjelovanju u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2013/09/Postujte.znakove.KZ.12.9.30.gif

Danas, 12. rujna, u OŠ "Ljudevit Modec“ u Križevcima, policijski službenici Policijske postaje Križevci održali su edukaciju učenicima prvih razreda, na temu sigurnog sudjelovanja u prometu, a u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“.

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Danas, 12. rujna, u OŠ "Ljudevit Modec“ u Križevcima, policijski službenici Policijske postaje Križevci održali su edukaciju učenicima prvih razreda na temu sigurnog sudjelovanja u prometu, a u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“. 

Naglasak edukacije bio je na  opasnostima koje djecu čekaju u prometu od kuće do škole, sa savjetima na koji način se ponašati kako bi bili sigurniji u prometu. 

Također, prvašićima je skrenuta pozornost na značaj vožnje na stražnjim sjedalima u osobnim automobilima te na korištenje sigurnosnog pojasa.

 Obzirom da veći broj djece za dolazak u školu koristi organizirani javni prijevoz, educirani su na koji način sigurno ući u autobus, ponašanju u autobusu, te izlaska iz autobusa, a naročito o prelasku preko ceste dok se autobus još nije udaljio. 

Učenici su pri tome pokazali zavidno znanje iz domene prometa, a što je pozitivni temelj za budućnost da djeca, sada kao pješaci, a kasnije kao vozači budu savjesni sudionici u prometu i tako pridonesu poboljšanju stanja u cestovnom prometu.



Stranica