Križevci: Djeca učila o sigurnom sudjelovanju u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2013/05/carobna.suma.300.gif

U četvrtak, 16. svibnja, u dječjem vrtiću „Čarobna šuma“ u Križevcima, policijski službenici Policijske postaje Križevci, održali su djeci edukaciju na temu sigurnog sudjelovanja u cestovnom prometu.

Foto: Pu koprivničko - križevačka   

U četvrtak, 16. svibnja, u dječjem vrtiću „Čarobna šuma“ u Križevcima, policijski službenici Policijske postaje Križevci, održali su djeci edukaciju na temu sigurnog sudjelovanja u cestovnom prometu. Djeca su pokazala zavidno znanje o prometnim propisima, primjereno njihovom uzrastu.           

Glavni naglasak edukacije bio je da se djeci ukaže na opasnosti koje ih čekaju u prometu na cestama, a posebice da se prije izvođenja bilo koje radnje u prometu, moraju uvjeriti da to mogu učiniti na siguran način. Educirani su na važnost korištenja sigurnosne sjedalice odnosno posebnog postolja, prilagođenog njihovoj visini, kada se prevoze u vozilima uz korištenje sigurnosnog pojasa.           

Uz edukaciju, ovakva suradnja jača povjerenje djece prema  policijskim službenicima na način da ih smatraju prijateljima,  od kojih u svakom trenutku mogu dobiti  pomoć.



Stranica