Križevci: Druženje djece i policijskih službenika

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na kraju druženja podijeljene su edukativne bojanke i brošure, a nakon čega je uslijedilo druženje i igra te su djeca u znak zahvalnosti nacrtala sve što su čula o policiji

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U mjesecu ožujku obilježava se Dan očeva, tim povodom pomoćnik načelnika Policijske postaje Križevci i policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa, na inicijativu djelatnika Dječjeg vrtića „Sv. Josip“ u Križevcima, družili su se s djecom. Tom prilikom odgovarali su na dječja pitanja, te su im ispričali tko su  zapravo policijski službenici i koja je njihova uloga u društvu, a i sa kojim se sve sredstvima služe u poslu. Djeca su upoznata s opasnostima koje im prijete kao sudionicima u prometu u svojstvu pješaka pa tako i putnika u vozilu, te kako uvijek treba podsjetiti roditelje da koriste sigurnosni pojas i njih smjeste u sigurnosnu sjedalicu. Djeca su isprobala kako se razgovara na sredstva veze koju koriste policijski službenici, te se okušali u primjeni uređaja za alkotestiranje.
Na kraju druženja podijeljene su edukativne bojanke i brošure, a nakon čega je uslijedilo druženje i igra te su djeca u znak zahvalnosti nacrtala sve što su čula o policiji.
 
 

Stranica