Križevci: Edukacija biciklista

Slika PU_KK/Vijesti/2012/04/KŽ.bicikli.19.4.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

Dan planeta Zemlje, Komunalno poduzeće u Križevcima, obilježilo je biciklijadom u kojoj su učestvovala djeca osnovnih škola i dječjih vrtića  s područja grada Križevaca i to na relaciji Strossmayerov trg u Križevcima - reciklažno dvorište u Cubincu. 

Naime, oko 60 učenika  osnovnih škola i  90 polaznika dječjih vrtića, okupilo se  na središnjem trgu u Križevcima,  gdje su bili  nazočni i policijski službenici Policijske postaje Križevci, koji su iskoristili rečeno okupljanje u pogledu održavanja kraće edukacije na temu prometovanja djece i biciklista u prometu. 

Potom su kontakt policajci Policijske postaje Križevci, upravljajući biciklima,  organizirano prepratili kolonu biciklista do reciklažnog dvorišta u Cubincu gdje su isti educirani o načinu pravilnog zbrinjavanja otpada. 

Svim sudionicima, policijski službenici uručili su „bljeskalice“, koje mogu koristiti vozači bicikala i pješaci u uvjetima smanjene vidljivosti kako bi doprinijeli vlastitoj a i sigurnosti ostalih sudionika u prometu. 

Ovakve i druge manifestacije, policija koristi da bi djelovala proaktivno odnosno da bi ukazivanjem na opasnosti koje vrebaju u prometu, smanjili broj stradavanja rečenih skupina sudionika u prometu.



Stranica