Križevci: Edukacija djece

Slika PU_KK/Vijesti/2012/12/zrake-sunca.300.gif

U četvrtak, 20. prosinca, u dječjem vrtiću „Zraka sunca“ u Križevcima, policijski službenici Policijske postaje Križevci, organizirali su kraću edukaciju djece starosti od 5 do 6 godina, na temu sigurnog sudjelovanja u cestovnom prometu.

 Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U četvrtak, 20. prosinca, u dječjem vrtiću „Zraka sunca“ u Križevcima, policijski službenici  Policijske postaje Križevci, organizirali su kraću edukaciju djece starosti od 5 do 6 godina, na temu sigurnog sudjelovanja u cestovnom prometu. Na edukaciji  djeca su pokazala zavidno znanje o prometnim propisima, primjereno njihovom uzrastu.

Glavni naglasak edukacije bio je da se djeci ukaže na  opasnosti koje ih čekaju u prometu na cestama, a posebice prije izvođenja bilo koje radnje u prometu, da se moraju uvjeriti da to mogu učiniti na siguran način, te na korištenje sigurnosne sjedalice odnosno posebnog postolja, prilagođenog njihovoj visini, kada se prevoze u vozilima uz korištenje sigurnosnog pojasa.

Policijski službenici Policijske postaje Križevci, ulažu značajne napore u osposobljavanju najmlađih sudionika u prometu, i to posebice preko dječjih vrtića i osnovnih škola koje djeluju na području grada Križevaca te općinama  Sv.I.Žabno, Gornja Rijeka, Kalnik i  Sv.P.Orehovec gdje nailaze na dobar odaziv te na potporu takvim akcijama.

Ovakve i druge edukacije promiču prometnu kulturu u cilju smanjenja broja prometnih nesreća  a posebice djece kao sudionika u cestovnom  prometu.



Stranica