Križevci: Edukacija polaznika auto škole

Slika PU_KK/Vijesti/2015/04/AMK.KZ.jpg

U cilju podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu, u srijedu, 1. travnja, u auto školi „AMK Križevci“, policijski službenik za prometnu preventivu Policijske postaje Križevci 

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U cilju podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu, u srijedu, 1. travnja, u auto školi „AMK Križevci“, policijski službenik za prometnu preventivu Policijske postaje Križevci, održao je kraću edukaciju polaznicima rečene škole na  temu  stanja sigurnosti u cestovnom prometu, sudjelovanja mladih vozača u cestovnom prometu, najčešćih uzroka događanja prometnih nesreća, utjecaju alkohola i droge na vozače te na opća pravila ponašanja vozača motornih vozila u prometu. 

Obzirom da se radi o osobama, koje će po prvi puta  samostalno sudjelovati u prometu kao vozači, potrebno ih je uz stečena znanja i vještine, dodatno educirati vezano uz opasnosti koje im kao vozačima prijete te im ukazati na značaj vozačke dozvole ne samo kao dopuštenje za upravljanje vozilom već i na odgovorno ponašanje u pogledu ugrožavanja kako vlastite tako i tuđe sigurnosti.   

Polaznici škole, njih 14, iskazali su zadovoljstvo s edukacijom, a mišljenje je da takve edukacije na buduće vozače djeluju pozitivno u smislu smanjenja broja prometnih nesreća te stradavanja u istima.



Stranica