Križevci: Edukacija polaznika auto-škole

Slika PU_KK/Vijesti/2015/07/AKKz_2.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

U cilju podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu, danas je, 28. srpnja, u auto školi „AMK Križevci“ policijski službenik za prometnu preventivu Policijske postaje Križevci održao kraću edukaciju polaznicima škole. Predstavio je teme stanja sigurnosti u cestovnom prometu, sudjelovanja mladih vozača u cestovnom prometu, najčešćih uzroka događanja prometnih nesreća, utjecaju alkohola i droge na vozače, te opća pravila ponašanja vozača motornih vozila u prometu.

Obzirom da se radi o osobama koje će po prvi puta samostalno sudjelovati u prometu kao vozači, potrebno ih je, uz stečena znanja i vještine, dodatno educirati o opasnostima koje im kao vozačima prijete i ukazati im na značaj vozačke dozvole, ne samo kao dopuštenje za upravljanje vozilom, već i obvezu odgovornog ponašanja u pogledu zaštite vlastite i tuđe sigurnosti.

Polaznici škole, njih 25, iskazali su zadovoljstvo s edukacijom, a mišljenje je da takva obraćanja budućim vozačima djeluju pozitivno u smislu smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba.



Stranica