Križevci: Edukacija traktorista

Slika PU_KK/Vijesti/2013/04/eduk.traktorista.26.4.300.gif

Dolaskom proljeća, započeli su i intenzivni radovi na poljoprivrednim površinama, a samim time se pojačalo i sudjelovanje traktora na prometnicama.

Foto: Pu koprivničko - križevačka  

Dolaskom proljeća, započeli su i intenzivni radovi na poljoprivrednim površinama, a samim time se pojačalo i sudjelovanje traktora na prometnicama. 

Obzirom da traktori zauzimaju značajno mjesto u statistici događanja prometnih nesreća, policijski službenici Policijske postaje Križevci, prilikom obavljanja  tehničkih pregleda traktora koje provode djelatnici Stanice za tehnički pregled vozila u Križevcima i to izvan Stanica za tehnički pregled vozila, educirali su vozače vezano uz sigurno sudjelovanje u cestovnom prometu. 

Jedan od takvih pregleda obavljen je u petak, 26. travnja, u mjestu Špiranec, gdje se odazvalo oko 12  vozača traktora. Na samome mjestu održavanja tehničkih pregleda, policijski službenici za prometnu preventivu, podijelili su nazočnim vozačima prigodni promo materijale koji se prvenstveno odnose na prometovanje traktora  s naglaskom na njihovo stradavanje.

 Vozači traktora su tom prilikom policijskim službenicima uputili brojna pitanja vezano uz prometovanje traktora, a također su podijelili i svoja loša iskustva iz raznih situacija u prometu. 

Ovakve i druge aktivnosti poduzimaju se  u cilju podizanja  prometne kulture na višu razinu sa željom da se na taj način pokuša smanjiti broj nesreća u kojima sudjeluju  rečene skupine sudionika u prometu.



Stranica