Križevci: Edukativno predavanje osobama starije životne dobi

Slika PU_KK/Vijesti/2012/10/kž.18.10.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U cilju podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu te zaštite osoba starije životne dobi s kriminalističkog aspekta, danas, 18. listopada, u „Obiteljskom domu za starije i nemoćne osobe Lidije Novak“ u Križevcima u Potočkoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Križevci, održali su  kraću edukaciju osobama starije životne dobi. Tema edukacije bila je sudjelovanja pješaka kao sudionika u cestovnom prometu, odnosno osoba starije životne dobi kao žrtve kriminalnih radnji a posebno prijevara i krađa. 

Tom prilikom su istaknute prometne nesreće u kojima su sudjelovali pješaci s posebnim naglaskom na prometne nesreće s smrtnim posljedicama, posebice iz razloga što su u protekle četiri godine, na području Policijske postaje Križevci, smrtno stradale četiri pješakinje i to sve u poodmakloj životnoj dobi. 

Naglasak je stavljen i na obveze koje proizlaze iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama a posebice  u svezi korištenja reflektirajućih prsluka u noćnim uvjetima i uvjetima smanjene vidljivosti. 

Nazočnima su prezentirani i primjeri kriminalnog ponašanja od strane pojedinaca  u kojima su žrtve bile osobe starije životne dobi a posebice u pogledu prijevara kao što su lažna predstavljanja u cilju pribavljanja imovinske pomoći. 

 Prisutne osobe, njih dvadeset, iskazali su zadovoljstvo s edukacijom a mišljenje je da su  takva obraćanja korisna i da  djeluju pozitivno u smislu smanjenja broja prometnih nesreća i kažnjivih djela imovinskog karaktera.



Stranica