Križevci: Edukativno predavanje polaznicima zaručničkog tečaja

Slika PU_KK/Vijesti/2015/05/zaruc.tecaj.jpg

U srijedu, 6. svibnja, u prostorijama Župne crkve „Svete Ane“ u Križevcima policijski službenici Policijske postaje Križevci održali su predavanje polaznicima tečaja zaručnika, koji trebaju stupiti u brak u narednom periodu. Predavanje je održano na temu obiteljskog nasilja.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U srijedu, 6. svibnja, u prostorijama Župne crkve „Svete Ane“ u Križevcima policijski službenici Policijske postaje Križevci održali su predavanje polaznicima tečaja zaručnika, koji  trebaju stupiti u brak u narednom periodu. Predavanje je održano na temu obiteljskog nasilja. 

Tijekom predavanja polaznicima zaručničkog tečaja objašnjene su značajnije odredbe Obiteljskog zakona i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, na koji način prepoznati obiteljsko nasilje, kakvo ono može biti, na koji način žrtva postupa u takvim slučajevima, o čemu mora biti obaviještena, te prekršajnopravne sankcije počinitelja i bit istih.

Također, napravljen je osvrt i na kaznena djela koja se mogu javljati kao posljedica nasilničkog ponašanja u obitelji (Prijetnja, Ubojstvo, Nametljivo ponašanje i dr.) 

Ujedno su prisutni obaviješteni i o institucijama koje djeluju na području Županije koprivničko – križevačke i kojima se mogu obratiti i zatražiti pomoć (CZSS, policija, udruga „Hera“ Križevci, Obiteljski centar kc-kž županije). Na spomenutom tečaju bilo je prisutno 20 parova.  



Stranica