Križevci: Info točka o sigurnom sudjelovanju u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2016/03/info.tocka.18.3.jpg

Danas, 18. ožujka, u Križevcima, ispred obilježenog pješačkog prijelaza u Ulici Drage Grdenića, policijska službenica Policijske postaje Križevci postavila je info-točku. 

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Danas, 18. ožujka, u Križevcima, ispred obilježenog pješačkog prijelaza u Ulici Drage Grdenića, policijska službenica Policijske postaje Križevci postavila je info-točku. Info točka postavljena je na temu sigurnog sudjelovanja pješaka i vozača bicikala u prometu, kojom je prilikom zainteresiranim posjetiteljima odgovarala na postavljena pitanja i dijelila savjete vezane uz pravilno ponašanje i kretanje spomenutih sudionika u prometu. 

Također, posjetitelji su mogli prolistati i uzeti izložene preventivne letke i brošure na temu sigurnog sudjelovanja u prometu, a posebno na temu nepropisnog kretanja po kolniku i prelaska istoga, te obvezu korištenja reflektirajućih prsluka i uporabe svjetala. 

Posjetiteljima je posebna pozornost skrenuta na posljedice konzumiranja alkoholnih pića, a potom upravljanja biciklom, obzirom da je poznato kako konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti i umanjuje stabilnost upravljanja biciklom, a samim time i uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja u istima. 

Preventivne aktivnosti u vidu ovako postavljenih info-točki naišle su na veliko odobravanje naših građana, obzirom da neki od njih jedino na taj način dolaze u kontakt sa službenim osobama, a samim time i do bilo kakvih saznanja o obvezama koje smo prema hrvatskim zakonima svi mi kao sudionici u prometu dužni poštivati.



Stranica