Križevci: Info - točka policije na moto utrci

Slika PU_KK/Vijesti/2016/06/KzMoto_2.jpg

U nedjelju, 26. lipnja, u Križevcima, na stazi „Gornji grad“ održana je cestovna moto utrka za Međunarodno prvenstvo Hrvatske i KUP HAK-a pod nazivom „Nagrada Križevaca 2016“.   

Foto: Ilustracija 

U nedjelju, 26. lipnja, u Križevcima, na stazi „Gornji grad“ održana je cestovna moto utrka za Međunarodno prvenstvo Hrvatske i KUP HAK-a pod nazivom „Nagrada Križevaca 2016“.    

Na utrci su nazočili mnogobrojni posjetitelji iz naše i susjednih županija, a posebno velik  broj vozača motocikala i mopeda. U cilju osiguranja nesmetanog odvijanja navedene sportske manifestacije kao i zaštite sudionika moto utrke i gledatelja, uz redare organizatora na istoj su zbog sigurnosti posjetitelja i sprečavanja prelaska preko staze neovlaštenih osoba bili prisutni i policijski službenici Policijske postaje Križevci. Za vrijeme održavanja moto utrke policijski službenici su nedaleko parkirališta M. Mayera postavili info točku na temu sigurnog sudjelovanja vozača motocikala i mopeda u prometu, s posebnim naglaskom na alkohol i brzinu kao dva najveća uzroka događanja prometnih nesreća, u kojima sudjeluje vrlo veliki broj upravo ove kategorije vozila, a o čemu su posjetitelji više mogli saznati iz ponuđenih preventivnih letaka.  

Za vrijeme održavanja spomenute moto utrke, na postajnom području Policijske postaje Križevci nije bilo zabilježenih prometnih nesreća kao niti drugih događaja na cesti u kojima su sudjelovali vozači motocikala i mopeda, a također je za napomenuti da su vozači ovih kategorija vozila na manifestaciju došli koristeći zaštitnu kacigu i zaštitno odijelo, osobito vozači motocikala, što je iz sigurnosnih razloga vrlo pozitivan podatak obzirom da vozači motocikala, obzirom na velike brzine koje postižu tijekom vožnje, osim spomenute nemaju nikakvu drugu zaštitnu opremu.  

Obzirom na lijepo vrijeme, a samim time i sve veći broj motocikala i mopeda u prometu na našim cestama, pozivamo vozače i putnike koji se na istima prevoze, da poštuju ograničenja brzine kretanja, ne konzumiraju alkoholna pića prije i tijekom vožnje, obavezno koriste zaštitnu kacigu i zaštitno odijelo, ne kreću naglo iz mjesta i ne koče naglo i nepotrebno, a posebno da na svojim vozilima ne prevoze djecu i osobe pod utjecajem alkohola.

Također, vozače ostalih motornih vozila pozivamo da prilikom sudjelovanja u prometu posebnu pozornost posvete vozačima motocikala i mopeda, upravo kako bi se izbjegla događanja prometnih nesreća i nepotrebna stradavanja sudionika ove kategorije vozila.



Stranica