Križevci: Korisni savjeti o korištenju mobitela tijekom vožnje

Slika PU_KK/Vijesti/2016/10/auto.bmp

U ponedjeljak, 24. listopada, u Križevcima u Ulici kralja Tomislava policijski službenici Policijske postaje Križevci zajedno sa predstavnicima AMK Križevci, HAK Zagreb te učenicima OŠ „Ivan Seljanec“ iz Križevaca sudjelovali su u projektu HAK-a pod nazivom „Pravilo 7“, koji je usmjeren na osvještavanje opasnosti kod vozača i putnika u vozilu od korištenja mobitela tijekom vožnje, koji sufinancira Svjetska automobilistička organizacija FIA.  

Foto: Ilustracija 

U ponedjeljak, 24. listopada, u Križevcima u Ulici kralja Tomislava policijski službenici Policijske postaje Križevci zajedno sa predstavnicima AMK Križevci, HAK Zagreb te učenicima OŠ „Ivan Seljanec“ iz Križevaca sudjelovali su u projektu HAK-a pod nazivom „Pravilo 7“, koji je usmjeren na osvještavanje opasnosti kod vozača i putnika u vozilu od korištenja mobitela tijekom vožnje, koji sufinancira Svjetska automobilistička organizacija  FIA.

Tom prilikom u prometu na cesti zatečeno je osam vozača koji su tijekom vožnje koristili mobitel, a za koji prometni prekršaj je prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama propisana novčana kazna od 500 kuna. Spomenuti vozači ovaj put nisu sankcionirani već im je ukazano na počinjeni prekršaj kao i na opasnosti korištenja mobitela u vožnji, te su pozvani da ubuduće ne čine isti prekršaj, nakon čega su ispunili anketu HAK-a te su im podijeljeni preventivni materijali. 

Pozivamo vozače da svjesno ne zanemaruju opasnost telefoniranja u vožnji te ne koriste mobitel tijekom vožnje jer isto predstavlja opasnost za sigurnost u prometu, te povećava opasnost od događanja prometnih nesreća, a samim time i opasnost od stradavanja u prometu.



Stranica