Križevci: Nadzor parkiranja na mjestima za vozila osoba s invaliditetom

Slika PU_KK/Vijesti/2014/12/KzDanInv_2.jpg

Foto: Ilustracija

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom policijski službenici Policijske postaje Križevci jučer su, u suradnji s Udrugom invalida Križevci i Gradom Križevci, proveli preventivnu akciju usmjerenu na nadzor nepropisno parkiranih vozila na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

Radi se samo o jednoj od mjera koje poduzimaju policijski službenici  koje su  usmjerene na zaštitu i  potporu ranjivih društvenih skupina  i to u cilju senzibiliziranja javnosti u odnosu na osobe s invaliditetom, te na njihove potrebe u pogledu što lakšeg funkcioniranja na javnim mjestima.

S provođenjem akcije  započelo se na način da   je   u Križevcima na Trgu S.S.Kranjčevića održana kraća tribina na kojoj su uz službenike policije sudjelovali i dogradonačelnik Grada Križevaca Tomislav Katanović i  predsjednik Udruge invalida Križevci Petar Gatarić sa svojim članovima. Akciju su popratili Radio postaja Križevci i VTV televizija, pri čemu je putem medija ukazano na problem nepropisnog parkiranja na mjestima namijenjenim za vozila osoba s invaliditetom, te je upozoreno na potrebu propisanog označavanja vozila parkiranog na mjestu za osobe s invaliditetom, odnosno na važeći "znak pristupačnosti".

Potom su članovi Udruge invalida i policijski službenici izvršili obilazak parkirališta, te na nepropisno parkirana vozila stavljali letke s upozorenjima štampanim za tu svrhu.

Tijekom poduzimanja mjera dva vozila su zatečena parkirana suprotno postavljenom prometnom znaku i ostavljen im je promidžbeni letak kojim se upozoravaju na takovo ponašanje.

Obzirom na zatečeno stanje s Udrugom invalida je dogovoreno da se od njihove strane i nadalje na nepropisno parkirana vozila stavlja promidžbeni materijal, dok će se od strane policije poduzimati zakonom predviđene sankcije.



Stranica