Križevci: Najava pojačanog nadzora vozača motocikala, mopeda i bicikala

Slika PU_KK/Vijesti/2017/04/vozilo.png

Policijska postaja Križevci će u srijedu, 12. travnja, od 10 do 13 sati, na svom postajnom području provesti pojačani nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala.   

Foto: Ilustracija 

Zbog pojačanog prometa vozača motocikala, mopeda i bicikala na cestama, u cilju sprečavanja događanja prometnih nesreća i cilju povećanja stanja sigurnosti na našim prometnicama, Policijska postaja Križevci će u srijedu, 12. travnja, od 10 do 13 sati, na svom postajnom području provesti pojačani nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala.  

Svim sudionicima u prometu, a posebno vozačima ovih kategorija vozila, skrećemo pozornost na njihovu obvezu poštivanja prometnih propisa i prometnih pravila koje imaju kao sudionici u prometu, a posebno da ne konzumiraju alkoholna pića ukoliko namjeravaju upravljati vozilima i da poštuju prometne znakove koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, kao i na njihovu obvezu nošenja zaštitne kacige na glavi prilikom sudjelovanja u prometu na cesti. 

Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometne znakove zabrane parkiranja i zaustavljanja kao i prometne znakove kojima se regulira promet na raskrižju, da održavaju razmak između vozila iizbjegavaju nepotrebna pretjecanja vozila i „slalom vožnju“ kao i iznenadna zaustavljanja te da pravovremeno pomoću pokazivača smjerova daju ostalim vozačima do znanja da namjeravaju izvršiti određenu radnju vozilom, a posebnu pozornost da obrate na pješake i djecu u prometu.



Stranica