Križevci: Održana info-točka na temu "Alkohol u prometu i mladi vozači"

Slika PU_KK/Vijesti/2015/08/info.kz.jpg

Jedna od preventivnih mjera provedena je i tijekom 22./23. kolovoza, u noćnim satima u blizini ugostiteljskog objekta u Križevcima, mjestu gdje se okupljaju mladi, a gdje je postavljena info točka na temu „Alkohol u prometu i mladi vozači“.  

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Budući da je u prvih šest mjeseci ove godine, u 99 prometnih nesreća koje su se dogodile na području Policijske postaje Križevci, 32 sudionika od ukupno 234 bilo pod utjecajem alkohola (13,67 posto), nameće se potreba za dodatnim poduzimanjem kako represivnih tako i preventivnih aktivnosti, a u cilju smanjenja i suzbijanja spomenutog nepoželjnog ponašanja.   

Jedna od preventivnih mjera provedena je i tijekom 22./23. kolovoza, u noćnim satima u blizini ugostiteljskog objekta u Križevcima, mjestu gdje se okupljaju mladi, a gdje je postavljena info točka na temu „Alkohol u prometu i mladi vozači“. Tom prilikom policijska službenica informirala je građane o sigurnom sudjelovanju u prometu, a veliki broj posjetitelja dobrovoljno se podvrgnuo ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu. 

Info točka bila je usmjerena na mlade vozače, obzirom da su dani vikenda, a  posebno subota omiljeno vrijeme njihovog izlaska. Cilj postavljanja info točke bio je preventivno utjecati na mlade vozače da ne konzumiraju alkoholna pića i potom upravljaju motornim vozilima. Važno je istaknuti da su ovakve aktivnosti naišle na odobravanje kako mladih vozača kao i ostalih sudionika u prometu.



Stranica