Križevci: Održana preventivno-edukativna akcija "KLIK-Sigurnosni pojas"

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2022/03/KLIK-Sigurnosni pojas (3).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Projekt je usmjeren na mlade, a cilj mu je nametnuti bezrezervno prihvaćanje pozitivnih stavova o korištenju sigurnosnog pojasa

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijski službenik Policijske postaje Križevci  sudjelovao je u preventivno-edukativnoj akciji pod nazivom „KLIK- Sigurnosni pojas“, koju provode stručni djelatnici „HAK“-a. U srijedu, 16. ožujka i jučer, 21. ožujka održane su akcije za učenike 3. i 4. razreda Srednje Gospodarske škole Križevci, Gimnazije „Ivana Zakmardija Dijankovečkog“ i Srednje škole „Ivan Seljanec“. Tom prilikom policijski službenik održao je predavanje na temu događanja prometnih nesreća koje uzrokuju mladi vozači, vozači pod utjecajem alkohola, kao i na posljedice ne korištenja sigurnosnog pojasa.
 
Ovaj projekt usmjeren je na mlade, odnosno na rizičnu skupinu- adolescente, učenike završnih razreda srednjih škola, a cilj mu je nametnuti bezrezervno prihvaćanje pozitivnih stavova o korištenju sigurnosnog pojasa.
 
Prisutni učenici su nakon održanog predavanja imali priliku, u simulatorima sudara i prevrtanja automobila, demonstrirati i osobno doživjeti, odnosno osjetiti bespomoćnost putnika u vozilu u navedenim situacijama, čak i pri vrlo malim brzinama, doživjeti ozbiljnost i nužnost korištenja sigurnosnog pojasa u improviziranoj prometnoj nesreći.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica