Križevci: Održane info točke i edukacija djece

Slika PU_KK/Vijesti/2018/02/edukacija.kz.7.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U cilju povećanja stanja sigurnosti na prometnicama, policijski službenici Policijske postaje Križevci su u srijedu, 7. veljače u poslijepodnevnim satima u Majurcu i Carevdaru održali dvije info-točke usmjerene na sigurno sudjelovanje sudionika u prometu, ciljano usmjerene na vozače i mlade vozače glede vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisne i neprilagođene brzine kretanja vozila, te opasnosti ne korištenja sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela tijekom vožnje. Nadalje, u subotu, 10. veljače, u Križevcima, u Potočkoj ulici održana je info-točka usmjerena na sigurno sudjelovanje djece i mladih u prometu. 

Također, u cilju edukacije najmlađih sudionika u prometu vezano uz prijevoz djece u sigurnosnim sjedalicama te korištenje sigurnosnog pojasa, u četvrtak i petak, 8. i 9. veljače, u suradnji s HAK-om Zagreb i „AMK“ Križevci, policijski službenici sudjelovali su u preventivnoj akciji pod nazivom „Vidi i klikni“, koja je održana u dječjim vrtićima na području Grada Križevaca - „Zraka sunca“, „Gradski vrtić Križevci“, „Čarobna šuma“ i „Sveti Josip“ te Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.

Cilj ove akcije je naučiti djecu kako prepoznati i vidjeti opasne situacije u prometu te kako djecu učiniti vidljivima u prometu, a kao metodu učenja koristi rad, igru i osobno iskustvo, i to simulacijama prometnih situacija i vježbanjem.



Stranica