Križevci: Oprezno u prometu u dane vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2016/06/pol.vozilo.bmp

Obzirom da se povodom manifestacije „49. Križevačko veliko Spravišće“, koje se u gradu Križevcima održava 10. 11. i 12. lipnja ove godine, 

Foto: Ilustracija 

Obzirom da se povodom manifestacije „49. Križevačko veliko Spravišće“, koje se u gradu Križevcima održava 10. 11. i 12. lipnja ove godine, očekuje pojačan tranzitni promet vozila i sudionika u prometu na svim prometnicama i parkiralištima u gradu kao i na okolnim cestovnim pravcima, Policijska postaja Križevci ovim putem poziva sve posjetitelje navedene manifestacije kao i sve sudionike u prometu na pojačani oprez te poštivanje prometnih propisa i postavljene privremene prometne signalizacije, radi sigurnosti svih sudionika u prometu. 

Podsjećamo sve građane da su, kao sudionici u prometu, dužni se pridržavati ograničenja, zabrana i obveza izraženih pomoću postavljenih prometnih znakova, te pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila i postavljene prometne znakove, posebno one prometne znakove koji se odnose na zabranu zaustavljanja i parkiranja vozila, te da ista ne parkiraju i nezaustavljaju na nogostupima, biciklističkim stazama i na mjestima na kojima pješacima i drugim sudionicima u prometu onemogućuju preglednost, u cilju izbjegavanja nepotrebnih prekršajnih sankcija, a prvenstveno kako ne bi ugrožavali sigurnost drugih sudionika prometu ili predstavljali smetnju za normalan tok prometa ili kretanje pješaka. 

Pozivamo vozače motornih vozila da u zoni obilježenih pješačkih prijelaza brzinu kretanja vozila prilagode brzini ograničenoj prometnim znakom ili pravilom odnosno trenutnoj prometnoj situaciji koja vlada na tom mjestu, te da ne vrše pretjecanja vozila, a prvenstveno da poštuju pravo prvenstva prolaska pješaka - posebno djece preko obilježenih pješačkih prijelaza.  

U cilju sprečavanja događanja prometnih nesreća koje uzrokuju vozači pod utjecajem alkohola, kojom prilikom najugroženiju skupinu vozača čine mladi vozači i to naročito u dane vikenda, ovom prilikom apeliramo na sve vozače koji će sudjelovati u prometu na cesti da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti i da upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola povećava mogućnost događanja prometnih nesreća, a samim time i mogućnost stradavanja osoba, iz kojeg razloga sve sudionike molimo da se suzdrže od prekomjerne konzumacije alkoholnih pića, a potom i upravljanja vozilom u prometu na cesti.



Stranica