Križevci: Ozlijeđen u eksploziji

Slika PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata.jpg

Foto: Ilustracija

Jučer, 2. siječnja, oko 15.15 sati u Križevcima, na dvorištu u Zagorskoj ulici, 19 – godišnjak je ozlijedio ruku u eksploziji pirotehničkog sredstva.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je oštećeni iz petarde istresao eksplozivno punjenje i nasuo ga u metalnu cijev zatvorenu s jedne strane. Prilikom sabijanja eksplozivnog punjenja u cijev pomoću metalne šipke došlo je do eksplozije.

Liječnička pomoć pružena mu je u koprivničkoj bolnici, a ozljede su okvalifivirane kao teške.

 

Dobro je podsjetiti

Akcija „Mir i dobro“

Akcija „Mir i dobro“ ove godine provoditi će se od 15. prosinca 2016. do 8. siječnja 2017., a svrha joj je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari, pirotehničkih sredstva i ostalih ubojitih sredstava.

Pozivamo građane na suradnju u provedbi akcije „Mir i dobro“, te na primjereno ponašanje i doprinos svakog pojedinca dostojnoj proslavi božićnih i novogodišnjih blagdana.

Podsjećamo da je uporaba pirotehničkih sredstava razreda II i III dopuštena samo u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja, a zabranjena je njihova uporaba u zatvorenim prostorijama i na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba.



Stranica