Križevci: Predavanje polaznicima tečaja zaručnika

Slika PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata2.jpg

U utorak, 17. rujna, u prostorijama Župne crkve „Svete Ane“ u Križevcima kontakt policajac i policijska službenice za maloljetničku delikvenciju Policijske postaje Križevci održali su predavanje polaznicima tečaja zaručnika, koji će uskoro stupiti u brak.

Foto: Ilustracija

U utorak, 17. rujna, u prostorijama Župne crkve „Svete Ane“ u Križevcima kontakt policajac i policijska službenice za maloljetničku delikvenciju Policijske postaje Križevci održali su predavanje polaznicima tečaja zaručnika, koji  će uskoro stupiti u brak.

Predavanje je održano na temu obiteljskog nasilja. Prisutnima su objašnjene značajnije odredbe Obiteljskog zakona i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, na koji način prepoznati obiteljsko nasilje, kakvo ono može biti, na koji način žrtva postupa u takvim slučajevima, o čemu mora biti obaviještena, te prekršajnopravne sankcije spram počinitelja njihovij svrsi.

Isto tako, obaviješteni su i o institucijama koje djeluju na području naše županije i kojima se mogu obratiti i zatražiti pomoć.

Ovom tečaju bilo je nazočno deset parova, župnik Stjepan Soviček i načelnik Danijel Petek.



Stranica