Križevci: Prevencija ispred ugostiteljskog objekta

Slika PU_KK/Vijesti/2014/09/PrevKz29.8._1.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

U prvih šest mjeseci ove godine u 108 prometnih nesreća koje su se dogodile na području Policijske postaje Križevci, 18 sudionika od ukupno 214,  bilo je pod utjecajem alkohola, što je 8,5 posto. Ukazana je potreba za dodatnim poduzimanjem represivnih i preventivnih alktivnosti u cilju suzbijanja vožnje pod utjecajem alkohola.

Jedna od tih mjera provedena je i noću između petka i subote, 29./30. kolovoza. U blizini ugostiteljskog objekta na Trgu bana Lackovića u Križevcima, okupljalištu mladih,  postavljena je info točka na kojoj  su policijski službenici  odgovarali na pitanja iz domene prometa, a veći broj posjetitelja koji su pristigli svojim vozilima podvrgnuli su se i ispitivanju alkoholiziranosti pomoću alkometra.

Ovakve aktivnosti usmjerene su na mlade vozače i i njihovo odvraćanje od konzumiranja alkohola i potom upravljanja motornim vozilima.

Za napomenuti je da su ovakve aktivnosti naišle na odobravanje mladih vozača,  a važno je istaći da tijekom provođenja preventivno - represivnih mjera na području Policijske postaje Križevci nisu zabilježene prometne nesreće.



Stranica