Križevci: Prometno - preventivna akcija „Sigurno u školu“

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2019/09/IMG_3999.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U subotu, 14. rujna od 9 do 11 sati u Križevcima na Trgu Josipa Jurja Strossmayera tradicionalno je održana prometno - preventivna akcija „Sigurno u školu“

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U subotu, 14. rujna od 9 do 11 sati u Križevcima na Trgu Josipa Jurja Strossmayera tradicionalno je održana prometno - preventivna akcija „Sigurno u školu“ kako bi se roditelje, vozače i djecu pripremilo za pravilno sudjelovanje u prometu.
 
Svoje vještine pokazala su djeca iz dječjih vrtića „Zraka sunca“, „Sveti Josip“, „Čarobna šuma“, „Križevci“ i COOR-a kao i učenici prvih razreda, a dolaskom na cilj uručeni su im prigodni pokloni. Roditelji su dobili edukativne brošure o sigurnom sudjelovanju u prometu i rješavali ispit iz poznavanja prometnih propisa.
 
Policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Križevci prezentirao je sredstva i uređaje koje koriste u svakodnevnom radu.
 
Info-točka je održana na temu sigurnog sudjelovanja djece, pješaka, biciklista, mopedista i motociklista u prometu, poštivanja ograničenja brzine kretanja vozila, upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela kojom prilikom su dijeljeni informativni letci i promidžbeni materijal.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila