Križevci: Proveden pojačani nadzor prometa

Slika PU_KK/Vijesti/2016/06/prometni_policajac02.jpg

Tijekom pojačanog nadzora prometa posebna pozornost bila je posvećena nadzoru brzine kretanja, upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i mladim vozačima.

Foto: Ilustracija

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu u srijedu, 10. kolovoza, na području Policijske postaje Križevci proveden je pojačani nadzor prometa.

Tijekom pojačanog nadzora prometa posebna pozornost bila je posvećena nadzoru brzine kretanja, upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i mladim vozačima.

Izvršen je nadzor 28 vozača, od čega jednog mladog vozača, a utvrđeno je 27 prekršaja.

Vozilima su pod utjecajem alkohola upravljala četiri vozača. Mladi vozač nije bio pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u 19.20 sati, na DC 41 u Velikom Ravnu, kada je 29 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom od utjecajem alkohola od 1,86 promila.

U naselju je utvrđeno sedam prekoračenja dopuštenih brzina kretanja. Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u 21.30 sati, na DC 28 u Novom Glogu, kada je 26 - godišnji vozač upravljao teretnim automobilom brzinom od 116 kilomatara na sat, iako je brzina prometnim znakom ograničena na 70 kilomatara na sat.

Od ostalih ostvarenih aktivnosti valja istaknuti tri upravljanja tehnički neispravnim vozilima, dva upravljanja motornim vozilima za vrijeme trajanja izrečene zabrane upravljanja, četiri nekorištenja sigurnosnog pojasa i dva neposjedovanja vozačke dozvole za vrijeme upravljanja vozilom.

Policijska uprava koprivničko - križevačka će i u predstojećem razdoblju provoditi ciljane nadzore prometa u cilju smanjenja stradavanja osoba u prometnim nesrećama.



Stranica