Križevci: Provedena preventivna akcija "Sigurno biciklima, mopedima i motociklima u promet"

Slika PU_KK/Vijesti/2014/04/eduk.kz.2.300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Jučer, 21. travnja, u organizaciji Policijske postaje Križevci, Grada Križevci, AMK Križevci, Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Glogovnica i Udruge biciklista „Križevci“, povodom početka nove motociklističke i biciklističke sezone, održano je druženje rečenih sudionika u prometu. Cilj ovog okupljanja bio je proglašenje naj vozača motocikla, mopeda i bicikla za sezonu 2013. godinu, a kojom prilikom su uručene prigodne nagrade i priznanja. Također, prisutnima je skrenuta  pozornost na stradavanje rečenih kategorija vozača u  prometnim nesrećama. 

Na  rečenom druženju se okupilo oko 200 vozača motocikala i mopeda, te oko 100 vozača bicikala, koji su skrenuli pozornost na sebe kratkom vožnjom kroz grad, a iste su osiguravali policijski službenici na motociklima i kontakt policajci – biciklističke ophodnje Policijske postaje Koprivnica.   

Nakon proglašenja naj vozača, sudionici su u Perivoju ratnika položili vijenac u čast poginulih branitelja, nakon čega su organizirano krenuli u Apatovec gdje je u crkvi Sv.Petra  svečenik Ivan Črnek, nakon kraće molitve, obavio posvećenje svih vozila. 

Veliki broj sudionika druženja dao je podršku spomenutom okupljanju, te je time izražena i želja za što manjim stradavanjima u prometnim nesrećama, a upućena je i poruka „Kaciga glavu čuva“  i to posebno mladim vozačima koji su željni dokazivanja svojih vozačkih vještina.



Stranica