Križevci: Provedena preventivna akcija "Sigurnost tijekom zimskog perioda"

Slika PU_KK/Vijesti/2017/11/pol.auto.2.png

U zimskim uvjetima sezone 2016./2017. godine na području Policijske postaje Križevci zabilježene su 43 prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće s poginulim osobama, 14 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 27 prometnih nesreća s materijalnom štetom. 

Foto: Ilustracija 

U zimskim uvjetima sezone 2016./2017. godine na području Policijske postaje Križevci zabilježene su 43 prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće s poginulim osobama, 14 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 27 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U istim nesrećama smrtno su stradale dvije osobe, dok su dvije osobe zadobile teške i 14 osoba lake tjelesne ozlijede. 

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima, Policijska postaja Križevci na svom je postajnom području jučer, 15. studenoga, provela preventivnu akciju „Sigurnost tijekom zimskog perioda“, čiji je cilj podsjetiti vozače motornih vozila na prometna pravila vezana uz tehničku ispravnost vozila i obvezu posjedovanja propisane zimske opreme u okolnostima zimskih uvjeta na cestama, a koja je započela jučer dana 15. studenoga.   

Tijekom preventivne akcije vozačima u prometu podijeljen je ukupno 31 preventivni materijal, kao što su letci na temu „Zimski uvjeti na cestama – savjeti vozačima“, strugalice za led, reflektirajući prsluci i kišne kabanice za djecu. 



Stranica