Križevci: Radionica u sklopu projekta "Nisi sam" u OŠ "Vladimir Nazor"

Slika PU_KK/Vijesti/2012/10/kž.nisi.sam.30.10.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U utorak, 30. listopada, policijska službenica Ureda načelnika Policijske uprave i policijski službenik za maloljetničku delinkvenciju Policijske postaje Križevci u OŠ „Vladimira Nazora“ u Križevcima, proveli su radionicu u sklopu projekta „Nisi sam“, za 25 učenika 4. razreda. 

Sa djecom se komunicirali o nasilju među djecom i mladima, što je to vršnjačko nasilje, vrste nasilja, dok smo samu radionicu bazirali na interaktivnom pristupu kako bi djeca što više sudjelovala. Razradili su se konkretni primjeri, zadaci, simulirane situacije vršnjačkog nasilja, prikazano je nekoliko kratkih video klipova koji su upravo navedene tematike.           

Nadalje, sa učenicima je odrađen edukativni dio u smislu zlostavljanja putem elektroničkih medija, cyberbullying, posebice se baziralo na opasnosti koje „vrebaju“ na društvenim mrežama.

Djeca znaju što su društvene mreže i posjećuju iste, no nisu dovoljno educirani, ne znaju kako se zaštiti, kako zaštiti lozinku, nekolicina ima podosta prijatelja koje ne poznaje u realnom životu. 

Također, sa djecom se komuniciralo o načinu na koji provode slobodno vrijeme, koje uglavnom provode na inernetu, društvenim mrežama, Facebook - u, igranje igrica, nažalost, uglavnom nasilnog modaliteta.           



Stranica