Križevci: Radni sastanak vezano uz akciju "Poštujte naše znakove"

Slika PU_KK/Vijesti/2014/09/kz.3.9.1.jpg

Danas, 3. rujna, u Križevcima u prostoru male vijećnice grada Križevci, održan je zajednički radni sastanak u organizaciji Policijske postaje Križevci, grada Križevci i AMK Križevci na kojemu su bili nazočni predstavnici dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju iz Križevaca.  

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Danas, 3. rujna, u Križevcima u prostoru male vijećnice grada Križevci, održan je zajednički radni sastanak  u organizaciji Policijske postaje Križevci, grada Križevci i AMK Križevci na kojemu su bili nazočni predstavnici dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju iz Križevaca.

Tema radnog sastanka bila je provođenje preventivnih aktivnosti u cilju podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“, a povodom početka školske godine 2014/2015. 

Nakon uvodne riječi gradonačelnika Križevaca, Branka Hrga i pročelnika Upravnog odijela za društvene djelatnosti grada Križevaca, Mladena Tenodija, policijski službenik za prometnu preventivu  Policijske postaje Križevci, između ostalog,  upoznao je nazočne sa stanjem sigurnosti u cestovnom prometu za prethodno razdoblje s naglaskom na stradavanju djece u prometu.           

Tijekom sastanka dogovorena su prometno – edukativna predavanja za djecu prvih razreda osnovnih škola, a upoznati su i s podjelom promidžbenog materijala nabavljenog sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti Cestovnog prometa. 

Ravnateljima škola je opetovano skrenuta pozornost na mogućnost korištenja web-aplikacije za učenje i provjeru znanja iz prometne kulture – „Prometna učilica“, koja je dostupna putem interneta na adresi  http://prometnaucilica.skole.hr.

 Dogovorena je i nazočnost policijskih službenika za prometnu preventivu na roditeljskim sastancima, gdje će se izlagati na temu sigurnog sudjelovanja djece u prometu i ulozi roditelja u prometnom odgoju djece s posebnim naglaskom na adekvatnom smještaju djece u vozilima, odnosno zakonskim obvezama u svezi toga, kao i korisnosti sigurnosnog pojasa, sigurnosne sjedalice i postolja za sjedenje.



Stranica