Križevci: "Sigurno i vješto u prometu"

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Križevci, prilikom održavanja natjecanja „Sigurno i vješto u prometu“, održao je edukacijsku na temu djece i mladih u prometu, vozača bicikala, mopeda, motocikala i pješaka, kao i alkoholiziranosti vozača

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U subotu, 8. lipnja, u Križevcima na Trgu J. J. Strossmayera u sklopu obilježavanja manifestacije „52. Križevačko Veliko spravišće“ u suradnji s Auto moto klubom „Križevci“ i HAK-om, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Križevci, prilikom održavanja natjecanja „Sigurno i vješto u prometu“, održao je edukacijsku na temu djece i mladih u prometu, vozača bicikala, mopeda, motocikala i pješaka, kao i alkoholiziranosti vozača.
 
U natjecanju sudjelovala su djeca u dobi od tri do osam godina iz vrtića s područja Grada Križevci podijeljeni u tri kategorije, dok su roditelji imali mogućnost testiranja svojega znanja iz prometnih propisa na pismenom ispitu. Za sve sudionike bile su osigurane simbolične nagrade koje je tradicionalno dodjeljivao gradonačelnik Grada Križevci, dok su zainteresirani slušali savjete policijskog službenika za sigurno sudjelovanje u prometu, gdje je najmlađima dijeljen promidžbeni materijal.
 
Nakon natjecanja, policijski službenik izvršio je završnu edukaciju polaznika Školske prometne jedinice Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci, kojom prilikom su na pješačkom prijelazu u Križevcima na Trgu sv. Florijana pružali pomoć djeci i starijima prilikom prelaska preko kolnika i to položajem tijela i ruku, te uporabom „STOP“ pločice.
Policijska postaja Križevci ovom prilikom poziva sve sudionike u prometu, a posebno vozače da pokažu visoku razinu prometne kulture te da prilikom  susreta sa pripadnicima školske prometne jedinice kao i prometne jedinice mladeži poštuju njihovu prisutnost i postupaju po njihovim zahtjevima izraženim pomoću „STOP“ pločice, radi sigurnosti svih sudionika u prometu. 
 
 

Stranica