Križevci: "Sigurno i vješto u prometu"

Slika PU_KK/Vijesti/2013/06/spravisce.3.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U subotu, 15. lipnja, s početkom u 10 sati,  u Križevcima na Strossmayerovom trgu,  Auto moto klub Križevci i Policijska postaja Križevci, organizirali su sada već tradicionalno natjecanje pod nazivom „Sigurno i vješto u prometu“. 

Natjecatelji su bila djeca polaznici „Gradskog dječjeg vrtića Križevci“, dječjih vrtića  „Zraka  sunca“, „Sv.Josipa“ i „Čarobna šuma“,  a program natjecanja se sastojao od pokazivanja vještine upravljanja dječjim biciklima.

Tijekom natjecanja skrenuta je pozornost na značaj korištenja zaštitne kacige kao jednog od faktora sigurne vožnje. Svi natjecatelji su nagrađeni prigodnim poklonima, loptama i drugim promidžbenim materijalima, a na cilju su se mogli  osvježiti osvježavajućim napitcima. 

Policijski službenici su na mjestu održavanja natjecanja održali info točku na kojoj su posjetitelji mogli postavljati razna pitanja, a također su dijeljeni promidžbeni materijali na temu sigurnog sudjelovanja u prometu. 

Posjetitelji su također mogli pristupiti testu znanja iz prometnih propisa, a oni koji su uspješno položili test, bili su prigodno nagrađeni. 

Auto moto klub Križevci i Policijska postaja Križevci ulažu značajne napore u osposobljavanju najmlađih sudionika u prometu, kako bi ih se moglo pripremiti za  samostalno  i sigurno sudjelovanje u prometu, s naglaskom proaktivnog djelovanja na sigurnost cestovnog prometa u budućnosti.



Stranica