Križevci: Srednjoškolci posjetili Policijsku postaju

Slika PU_KK/Vijesti/2015/05/srednja.skola.1.jpg

U srijedu, 13. svibnja, Policijsku postaju Križevci posjetila su djeca polaznici drugih razreda Srednje gospodarske škole Križevci za zvanje poljoprivredni gospodarstvenik i mehaničar poljoprivredne mehanizacije

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U srijedu, 13. svibnja, Policijsku postaju Križevci posjetila  su djeca polaznici drugih razreda Srednje gospodarske škole Križevci za zvanje poljoprivredni gospodarstvenik i mehaničar poljoprivredne mehanizacije a isti posjet je iskorišten u pogledu  edukacije vezane uz organizaciju policije, zlouporabe opojnih droga i sigurnog sudjelovanja u prometu. 

Naime, službenik kriminalističke policije, govorio je o opojnim drogama s kazneno pravnog aspekta s ciljem propagiranja negativnog ponašanja u društvu te štetnosti za zdravlje, posebno mladih ljudi. 

Policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu, osvrnuo se na ustrojstvo policije i njezinu ulogu u zajednici, a posebni akcent je stavljen na sudjelovanje mladih vozača u prometu i štetnost alkohola kao sekundarnog čimbenika događanja prometnih nesreća. 

Nakon edukacije, učenici su pogledali radne prostore policijskih službenika, a najviše ih se dojmila posebna prostorija koja se koristi  za smještaj osoba do prestanka djelovanja opojnih sredstava i službena vozila.



Stranica