Križevci: Uhićeni prevaranti

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/policija05.jpg

U utorak, 25. listopada, policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima rođ. 1962. i 1963. godine sa područja Virovitičko – podravske županije, radi sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Foto: Ilustracija

U utorak, 25. listopada, policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima rođ. 1962. i 1963. godine sa područja Virovitičko – podravske županije, radi sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Osnovano se sumnja da je osumnjičena (rođ. 1962.), 3. listopada 2011.g. prevarila 80 – godišnjaka u Cirkveni (Općina Sveti Ivan Žabno), lažno se predstavljajući kao djelatnica mirovinskog osiguranja. Oštećenog je telefonom obavijestila da ima dobiti nekoliko desetaka tisuća kuna, no prethodno da treba uplatiti porez u iznosu od 4 200 kuna, što je oštećeni isplatio osumnjičenoj koja mu je došla kod kuće. Osumnjičenoj je u počinjenju kaznenog djela pomagao drugoosumnjičeni rođ. 1963.

Poradi osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevara, protiv osumnjičenih podnijeto je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. 



Stranica