Križevci: Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Jučer, 17. siječnja, policijski službenici Policijske uprave koprivničko - križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana (rođ. 1948., 1968. i 1961. godine) sa područja Zagrebačke županije radi sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Foto: Ilustracija

Jučer, 17. siječnja, policijski službenici Policijske uprave koprivničko - križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana (rođ. 1948., 1968. i 1961. godine)  sa područja Zagrebačke županije radi sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe  ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Osnovano se sumnja da su osumnjičenici u svojstvu odgovornih osoba dvaju trgovačkih društava iz Križevaca u razdoblju od 2009. do 2011. godine naložili obračunska plaćanja trgovačkog društva koje je bilo u blokadi žiro - računa prema drugom trgovačkom društvu, dok su obveze spram državnog proračuna u iznosu od 5 388 282,36 kuna čekale na naplatu.

Također, osnovano se sumnja da je osumnjičena rođena 1968. godine propustila zatražiti pokretanje stečajnog postupka iako je znala da je trgovačko društvo u blokadi, prezaduženo i nesposobno za plaćanje.

Poradi osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju, odnosno pomaganje u izvršenju istih, protiv osumnjičenih osoba i trgovačkog društva slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici. Također, protiv osumnjičene rođ. 1968. godine i trgovačkog društva slijedi posebno izvješće radi kaznenog djela iz Zakona o trgovačkih društava.



Stranica