Lakše ozlijeđena biciklistkinja

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, te prometna nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, te prometna nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom zabilježena je jučer, 25. rujna, oko 15.35 sati u Koprivnici u Ulici braće Radić, gdje je zbog neprilagođene brzine osobni automobil naletio na biciklistkinju. Biciklistkinja je lakše ozlijeđena.

Prometna nesreća s materijalnom štetom zabilježena je jučer oko 19.30 sati na cesti između Križevaca i Svete Helene, gdje je zbog neprilagođene brzine osobni automobil udario u neosvijetljenu prikolicu traktora.


Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Apeliramo na sve vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja izražene prometnim znakovima i pravilima, pri čemu ih podsjećamo da budu posebice oprezni u zonama škola.

Sve vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, kako bi se izbjeglo događanje prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Vozače bicikala i pješaka podsjećamo da su se dužni kretati površinama izgrađenim za njihovo kretanje, te da noću i za vrijeme smanjene vidljivosti odnosno kišnih oborina i magle moraju biti dodatno označeni. Vozači bicikala moraju biti označeni reflektirajućom biciklističkom odjećom ili prslukom, a pješaci izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom, a sve kako bi ih vozači motornih vozila pravovremeno uočili.

Vozači i svi putnici u motornim vozilima trebaju koristiti sigurnosni pojas, a djecu preporučamo u automobilima prevoziti na stražnjim sjedalima pravilno smještenu u odgovarajuće dječje autosjedalice i vezane sigurnosnim pojasom.

Ujedno podsjećamo da za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljena uporaba mobitela, osim ukoliko se koristi uređaj koji omogućava uporabu mobitela bez uporabe ruku. Uporabu mobitela tijekom sudjelovanja u prometu ne savjetujemo niti pješacima. 



Stranica