Lakše ozlijeđeno pet osoba

Slika PU_KK/Vijesti/2016/04/pol.vozilo.bmp

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno. 

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno.

Jučer, 27. ožujka, oko 12.30 sati u Križevcima u Ulici kralja Tomislava zbog neprilagođene brzine sudarila su se dva osobna automobila pri vožnji u slijedu. Jedan je vozač lakše ozlijeđen.

 Jučer oko 15 sati u Virju u Ulici Mitrovica zbog nedovoljne udaljenosti pri vožnji u slijedu sudarila su se tri osobna automobila. Tri vozača i putnik lakše su ozlijeđeni.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Sve vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, obzirom da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti i uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Apeliramo na sve vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja izražene prometnim znakovima i pravilima, ali ih i podsjećamo da brzinu kretanja svog vozila trebaju prilagoditi stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti.

Za poseban oprez i poštivanje svih prometnih propisa zasebno molimo mlade vozače. Podsjećamo na ograničenja u vezi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola odnosno da je za njih dozvoljena koncentracija alkohola od 0,00 promila.

Sve sudionike u prometu podsjećamo na nužnost postupanja sukladno značenju prometnih znakova kojima se regulira pravo prednosti prolaska kroz raskrižja. Naglašavamo da vozač koji skreće ulijevo mora propustiti vozila koje mu dolaze u susret i nastavljaju smjer svog kretanja ili koja skreću udesno.

Pješake podsjećamo na obvezu korištenja nogostupa, obilježenih pješačkih prijelaza, te korištenja reflektirajuće materije ili izvora svjetlosti noću i u vrijeme smanjene vidljivosti.

Vozače mopeda i motocikala podsjećamo da obavezno tijekom vožnje koriste zaštitne kacige, poštuju prometne znakove i pravila posebice one koji se odnose na brzinu kretanja, pretjecanje vozila,  te promet u raskrižju. Ostale vozače motornih vozila pozivamo na povećani oprez prilikom sudjelovanja u prometu i apeliramo na njih da povećaju svijest o prisutnosti vozača mopeda i motocikala na cestama.

Vozače i putnike u motornim vozilima podsjećamo da koriste sigurnosni pojas, te da djecu prevoze na stražnjim sjedalima uz obvezno korištenje  sigurnosnih pojaseva i dječjih autosjedalica.



Stranica