Na križevačkom području održane info-točke usmjerene na tzv. „4 glavne ubojice u prometu“

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj ovih preventivnih akcija je pozitivno utjecati na svijest svih sudionika u prometu u cilju sprečavanja kršenja prometnih propisa, događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika i imovine

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijski službenici Policijske postaje Križevci su danas 16. kolovoza 2022. godine u Križevcima u Ulici Tadije Smičiklasa i Ulici Nikole Tesle te u Svetom Petru Orehovcu i Carevdaru održali info točke usmjerene na tzv. „4 glavne ubojice u prometu“, mlade vozače, vozače bicikala, moped i motocikala te pješake i vozače osobnih prijevoznih sredstava.
 
Tom prilikom vozači su upozoreni na obveze koje kao sudionici u prometu moraju poštivati, kao i na posljedice i sankcije koje ih slijede ukoliko se istih ne pridržavaju.
 
Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno, dijeljeni su i preventivni letci i brošure te reflektirajući prsluci, a poseban naglasak usmjeren je na problem konzumacije alkohola, a potom i sudjelovanja pod utjecajem alkohola u prometu na cesti.
 
Također, sudionici u prometu upoznati su s izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a koje se odnose na vozače bicikala i osobnih prijevoznih sredstava, posebice u dijelu koji se odnosi na njihov siguran prolazak preko kolnika.
 
Vozači mopeda i motocikala upozoreni su da kao jedna od najugroženijih i najrizičnijih skupina sudionika u prometu budu strpljivi te da poštuju prometne znakove zabrane parkiranja i zaustavljanja kao i prometne znakove kojima se regulira promet na raskrižju, da održavaju razmak između vozila i izbjegavaju nepotrebna pretjecanja vozila i „slalom vožnju“ kao i iznenadna zaustavljanja, da pravovremeno pomoću pokazivača smjerova daju ostalim vozačima do znanja da namjeravaju izvršiti određenu radnju vozilom, a posebnu pozornost da obrate na pješake i djecu u prometu.
 
Cilj ovih preventivnih akcija je pozitivno utjecati na svijest svih sudionika u prometu u cilju sprečavanja kršenja prometnih propisa, događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika i imovine.
 
 
 

Stranica