Na području Policijske uprave održane info točke

Slika PU_KK/Vijesti/2016/09/info.tocka.21.9.jpg

U srijedu, 21. rujna, policijski službenici Policijske postaje Križevci su nedaleko pješačkog prijelaza u Ulici Mojsija Baltića u Križevcima održali info-točku, a na kojoj je posjetiteljima skrenuta pozornost na njihove obveze koje kao sudionici imaju u prometu. 

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U srijedu, 21. rujna, policijski službenici Policijske postaje Križevci su nedaleko pješačkog prijelaza u Ulici Mojsija Baltića u Križevcima održali info-točku, a na kojoj je posjetiteljima skrenuta pozornost na njihove obveze koje kao sudionici imaju u prometu. Informirani su o pravilnom kretanju prilikom sudjelovanja u prometu, kao i o najčešćim prometnim prekršajima koje isti tada čine. Pozornost im je skrenuta na konzumaciju alkohola i na  opasnosti i sankcije ukoliko sudjeluju u prometu u alkoholiziranom stanju. Osim korisnih informacija i savjeta kako se u prometu ponašati oprezno i odgovorno, posjetiteljima su podijeljeni preventivni letci te preventivni materijali u vidu reflektirajućih navlaka za žbice bicikala i katadiopteri za bicikle. 

Također, policijski službenici Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke održali su info-točke u Novom Virju, Repašu i Novački. Tom prilikom sudionicima u prometu dati su savjeti o pravilnom i sigurnom prometovanju u prometu kada upravljaju motornim vozilima i biciklima s posebnim naglaskom na vožnju pod utjecajem alkohola i brzinu kretanja te u svojstvu pješaka. Sudionicima u prometu uručeni su prigodni letci i materijali za sigurnije sudjelovanje kretanje u prometu (reflektirajuće navlake za žbice bicikala, reflektirajuće trake i dr.).



Stranica