Na širem križevačkom području održane info-točke na temu tzv. "4 glavne ubojice u promet" i dr.

Slika /PU_KK/Vijesti/2023/01/Info.kz.1.JPG

Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno, dijeljeni su preventivni letci, brošure i drugi promidžbeni materijali

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U srijedu, 25. siječnja policijski službenici Policijske postaje Križevci su u mjestima Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec i Kuštanima održali info-točke na temu tzv. „4 glavne ubojice u prometu“, mlade vozače, pješake, vozače osobnih prometnih sredstava, vozače bicikala te zimske uvjete.
 
Tom prilikom vozači su upozoreni na obveze koje kao sudionici u prometu moraju poštivati, kao i na posljedice i sankcije ukoliko se istih ne pridržavaju. Tijekom edukacije poseban naglasak stavljen je na problem konzumacije alkoholnih pića, a potom i sudjelovanja pod utjecajem alkohola u prometu na cesti.

Građani su također upoznati sa izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a koje se odnose na vozače bicikala i osobnih prijevoznih sredstava posebice u dijelu koji se odnosi na njihov siguran prolazak preko kolnika i korištenje oznaka u cilju njihovog boljeg uočavanja u prometu.
 
Cilj ovih preventivnih akcija je pozitivno utjecati na svijest svih sudionika u prometu u cilju sprečavanja kršenja prometnih propisa, događanja prometnih nesreća te stradavanja sudionika i imovine.
Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno, dijeljeni su preventivni letci, brošure i drugi promidžbeni materijali.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila